Wat kost een gevelrenovatie?

20
Wat kost een gevelrenovatie?

Een facelift is een kans om uw huis op te frissen en te verjongen. Een gevel in slechte staat is niet alleen lelijk, maar kan ook onderhevig zijn aan scheuren, infiltratie, warmteverlies en andere risico’s. Een renovatie zal al deze gebreken herstellen. Om het werk uit te voeren, hebt u een bepaald budget nodig, waarvan het bedrag afhankelijk is van verschillende elementen. We inventariseren het onderwerp.

De facelift: wat zijn de criteria die de prijs beïnvloeden?

De prijs van een gevelrenovatie komt tot stand aan de hand van vele criteria, te beginnen met de oppervlakte van de woning. Het is duidelijk dat een groot huis een hogere factuur impliceert in het kader van een facelift. De benodigde materialen zullen in grotere hoeveelheden zijn voor een huis van 500 m2 dan voor een appartement van 100 m2. Voor de steiger alleen is een flink budget nodig. De uitvoering ervan is echter complexer wanneer het te behandelen oppervlak groot is.

Het type ondersteuning speelt ook een grote rol bij de kosten van een facelift. Dit laatste hangt af van de samenstelling van de muur, hout, baksteen of windblok. Ter informatie: hout is een moeilijk materiaal om mee te werken en dit heeft zijn weerslag op offertes. Evenzo zijn baksteen en gips duurder.

Bij het vaststellen van de financiële kostprijs wordt rekening gehouden met de prijs van de materialen. Het is onvermijdelijk dat high-end producten duurder zullen zijn dan instapmodellen.

Ook de facelifttechniek is een belangrijke parameter. Globaal zijn er drie soorten renovaties: technisch, puur decoratief en bedoeld om de isolatie te verbeteren.

Laten we tot slot niet vergeten de arbeidskosten te noemen, die een belangrijk deel van het budget uitmaken.

Prijs per geval

Gemiddeld kost een facelift tussen de 30 en 100 euro per m2. Op een huis met in totaal 150 m2 muren moet de eigenaar een budget plannen van 4500 tot 15000 euro. Het plaatsen van de steigers monopoliseert een groot deel van de raming, omdat het tussen 20 en 30% van de kosten van het werk vertegenwoordigt. Het reinigen van de gevel vereist een budget van 4 tot 30 euro per m2, maar deze prijs wordt bepaald volgens de gebruikte methode: hydrogummen, hogedrukreiniging, zandstralen, enz. Reken voor de behandeling van de gevel tussen 32 en 50 euro per m2 voor waterdichting en tussen 30 en 100 euro per m2 voor de anti-mosbehandeling en de schimmelbehandeling. Qua afwerking kost het aanbrengen van enkellaagse coating 20 tot 30 euro per m2 tegen 50 tot 80 euro per m2 voor een meerlaagse coating. Het gebruik van kalk is 30 euro per m2 waard, terwijl gips 20 tot 80 euro per m2 is.

De regelgeving rond de renovatie van de gevel en de toegekende steun

De facelift is een verplichte handeling die in sommige gemeenten elke tien jaar moet gebeuren. Het niet naleven van deze verplichting stelt de eigenaars bloot aan talrijke sancties, met name een verbod van het gemeentehuis en een boete van 3750 euro. Om hen te helpen de renovaties te financieren, heeft de Staat een aantal hulpmiddelen en subsidies verstrekt. Daaronder is de heffingskorting van 30% die alleen toegankelijk is als de werkzaamheden worden uitgevoerd door een RGE-gecertificeerde professional en inclusief het gebruik van thermische isolatiematerialen.

Omdat de facelift een min of meer substantieel budget vereist, kunnen de eigenaren deze ook financieren via de nultarief eco-lening. Anders kunnen ze de energiebonus aanvragen die door de staat is ingesteld om personen te belonen die betrokken zijn bij het verminderen van hun energieverbruik.

Similar Posts

Leave a Reply