Wanneer struiken planten in de tuin?

87
Wanneer struiken planten in de tuin?

Om ervoor te zorgen dat uw heesters goed gedijen, is het essentieel om de optimale plantperiode te kennen. De beste tijd om heesters te planten is echter niet voor alle heesters hetzelfde. Een groot aantal parameters zoals het type wortel, de variëteit aan planten of de weerstand tegen kou spelen een rol bij het bepalen van het ideale plantmoment. Wanneer moet u uw struiken planten? uitleg.

De ideale planttijd voor heesters

Over het algemeen hangt het planten van een struik af van het type wortels dat op de plant wordt aangetroffen. Inderdaad, de wortels zijn een van de factoren die de ideale plantperiode bepalen. Er is een groot verschil tussen heesters met blote wortels of veenkluiten. Anderzijds speelt het type plant ook een rol bij het bepalen van het juiste plantmoment. Zo worden bladverliezende en groenblijvende heesters niet tegelijkertijd geplant. Daarnaast is het ook nodig om de weerstand van de plant tegen kou te kennen. In principe is het aan te raden uw heesters te planten zolang het niet vriest. De gunstigste periode is echter tussen oktober en november. Bij kale wortelstruiken kan deze geplant worden tot eind maart. Wat betreft planten in pluggen, deze kunnen tot begin mei worden geplant. Wat betreft potheesters, het planten vindt meestal plaats in de zomer, maar regelmatig water geven is noodzakelijk.

Planten in de herfst: wat zijn de voordelen?

Tussen oktober en november is het aan te raden om struiken met blote wortel te planten, zodat ze in het voorjaar kunnen wortelen en daarna kunnen bloeien. Aan de andere kant moeten struiken die niet tegen vorst kunnen, begin september worden geplant. Bij deze planten verdampt het water namelijk zelfs in de winter via de bladeren en naalden en moet de plant hiervoor meer energie verbruiken. Het zal dus niet meer genoeg energie hebben om zich goed te ontwikkelen.

Hoe plant u uw struiken op de juiste manier?

Als de ideale plantperiode de bloei van de struik beïnvloedt, moeten ook andere voorwaarden worden gerespecteerd om dit resultaat te bereiken. De plantmethode is er een van. Om uw struik correct te planten, moet u beginnen met het kiezen van de ideale locatie. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de struik op volwassen hoogte en dienovereenkomstig uw keuzes te maken. De volgende stap is om een ​​groot, diep gat te graven, het met een schop los te maken en er kiezelstenen of grind in te leggen om de drainage te vergemakkelijken. Voordat u de plant in de grond zet, is het noodzakelijk om het uiteinde van de wortels te snoeien. Deze operatie activeert de emissie van nieuwe wortels om daarna het wortelherstel te bevorderen. Het is dan noodzakelijk om over te gaan tot de pralinatie van de plant, tot het uitzetten voordat de boom wordt geïnstalleerd. Zodra dit is gebeurd, is het noodzakelijk om de nieuwkomer overvloedig water te geven.

Similar Posts

Leave a Reply