Mijn 8 memorabele Australische eet- en wijnervaringen!

344
Mijn 8 memorabele Australische eet- en wijnervaringen!

L’Australië is nog niet bekend en erkend genoeg voor zijn gastronomie, maar dankzij zijn multiculturele bevolking, De Australische keuken zit vol inspiratie van over de hele wereld. Het land heeft niet alleen hoogwaardige zee- en landproducten, maar het is ook de setting waarin het gerecht wordt genuttigd die de culinaire ervaring onvergetelijk maakt.

1. De beste picknick van mijn leven (Cairns – Queensland)

En Australië, de barbecue is koning, maar ik moet erop wijzen dat de picknicks ook niet slecht zijn!
Vooral op deze dag dat we aan boord vlogen van een helikopter, richting een zandbank verloren in De grote koraalbarrière !
In het ruim, maskers, flippers en snorkels, om nog maar te zwijgen van een oversized visschotel! Het privé zwemmen in de veelkleurige koralen op zoek naar Nemo wekt onze eetlust… Perfect, onze piloot heeft de tafel gedekt! Vandaag, kreeften en garnalen met uitzicht op zee! De droom. Deze ervaring is mogelijk vanuit Cairns, er zijn verschillende aanbiedingen beschikbaar afhankelijk van uw budget, tijd en wensen.

2. Kampvuurkoken (Rood Centrum – Noordelijk Territorium)

Po waardeer alle waarde van Australië, je moet verdwalen in de Outback, de afgelegen landen van het land. Voor ons bezoek aan het Rode Centrum vertrouwden we op Wayoutbackdé specialist in de regio en in begeleide tochten en… We hebben het goed gedaan! Onze gids leerde ons hoe we ons zelfgebakken brood moesten bakken. Een gietijzeren pan en een goed kampvuur zijn voldoende. De hele maaltijd wordt bereid door vuur, hier is geen elektriciteit of gasfornuis, we zijn in de middle of nowhere!

Kampvuur Koken in de Northern Territory
Kampvuur Koken in de Northern Territory

Wat is er lekkerder dan je eigen olijfbrood te eten dat nog warm is onder de sterrenhemel alleen de Australische Outback kan bieden? Een heel vriendelijk moment allemaal samen, eenvoudige en magische herinneringen.

3. Apple Pie Delight (Zuidoost-Queensland)

Tot Suttons Farm Shed Cafeje kunt er streekproducten kopen (honing, vruchtensappen, jams, ciders enz.) maar je komt hier vooral om de specialiteit van het huis te proeven: de appeltaart… Onvergelijkbaar en onvergetelijk! Maak je geen zorgen over de grootte van het plakje, het kan eindeloos worden gegeten, het is zo lekker! Dus als je door de Stanthorpe-regio komt (Zuidoost-Queensland, minder dan 3 uur van Brisbane), denk dan niet twee keer na, stop! Je kunt niet fout gaan, er staat een gigantische appel aan de kant van de weg. Smaakt goed !

Appeltaart - Suttons Farm Shed Café
Appeltaart – Suttons Farm Shed Café

4. De weg van smaken (Tasmanië)

Le Tasmanië staat bekend om zijn goede lokale en zeevruchtenproducten.Voor degenen die graag eten, mag je dit niet missen de Cradle to Coast-proeverij. Een mooie rit door het prachtige Tasmaanse platteland (ten noordoosten van het eiland) waar je tientallen verschillende cheddars, gerookte zalmspecialiteiten, lokale druivensoorten, chocolade of zelfs ultra lekkere frambozen kunt proeven.

Gastronomische pauze op de weg van smaken in Tasmanië
Gastronomische pauze op de weg van smaken in Tasmanië

De weg is zeer goed aangegeven, onmogelijk om te verdwalen. Het moeilijkste is om de verleiding te weerstaan ​​om niet elke winkel bij elke halte te beroven. Een geweldige manier om een ​​regenachtige dag door te brengen, aangezien het binnen veel lijkt te regenen Tasmanië !

5. Een gigantisch buffet (Gold Coast-Queensland)

PTijdens mijn Best Job-ervaring kreeg ik de kans om veel restaurants te testen. Maar ik moet zeggen dat Bazaar de la Gouden Kust Het concept is echt atypisch. ‘s Avonds bent u uitgenodigd voor een gigantisch buffet, één formule, één prijs, makkelijk. De enscenering van gerechten en producten is zeer origineel, heeft niets te maken met een klassiek buffet.

De gigantische buffetten van Restaurant Bazaar - Gold Coast
De gigantische buffetten van Restaurant Bazaar – Gold Coast

Eten bij Bazaar, het is een beetje alsof je een dozijn winkels binnenstapt: vleeswaren, groenteboeren, enz. Bij elke display, zijn sfeer en zijn vlaggenschipproducten. Ik hield echt van de hoek van de gletsjer, waar de “koopman” ijs op maat voor je verzint volgens jouw voorkeuren! De garantie voor een zeer gezellige avond. Absoluut te doen!

6. Kaas- en wijnavond in een busje (Great Ocean Road – Victoria)

Vreizen in van in Australië, het is de vrijheid om je route te kiezen, het is het avontuur van niet weten waar je ‘s nachts zult slapen, het is ook het plezier om op elk moment uw tafel te kunnen uitklappen voor een picknick of een aperitief! Tijdens onze reis naar de Great Ocean Roadmaakten we van de gelegenheid gebruik om een ​​kleine omweg landinwaarts te maken, in het dorp Timboon, om regionale producten in te slaan, waaronder wijn en kaas.

Een maaltijd van kazen met een goede wijn op de route van de Great Ocean Road
Een maaltijd van kazen met een goede wijn op de route van de Great Ocean Road

Niets typischer dan een avondje in je busje om te proosten! Je buren zullen zeker komen om hallo te zeggen, een paar minuten te kletsen over de geneugten van reizen en zelfs je busje willen bezoeken.

7. Crazy cocktails (Whitsundays – Queensland)

Shad je de grootste rumbar in Australië? het bevindt zich op Airlie Beach, resort in de Whitsundays? Nogal verrassend en toch heet het gewoon de Rum Bar en maakt het deel uit van het restaurant? Vis D’vine. Je vindt er natuurlijk alle rum die je wilt. maar niet alleen! Het cocktailmenu is ongelooflijk, maar niet zoveel als hun voorbereiding: pas op “show in front”

De grootste rumbar van Australië bevindt zich in Airlie Beach!
De grootste rumbar van Australië bevindt zich in Airlie Beach!

Het goede nieuws is dat ze er niet alleen goed uitzien, ze zijn ook nog eens geweldig!
Het tweede goede nieuws is dat u van de gelegenheid gebruik kunt maken om de visspecialiteiten van restaurant Fish D’vine te proeven, het is om uw vingers bij af te likken!

8. Adelaide Markets (Zuid-Australië)

HEEFTdelaide is een beroemde stad in Australië vanwege zijn festivals allerlei soorten, vooral culinaire.
Als je niet in de gelegenheid bent om de stad te bezoeken op het moment van een van deze evenementen, geen probleem, je kunt nu al naar de Centrale Markten, de overdekte markt in het stadscentrum. Elke dag open behalve zondag en maandag. Rondom de groente- en fruitkraampjes zijn kleine restaurants en cafés ingericht (echt goedkoper dan in de supermarkt), er zijn creamers met een indrukwekkende keuze aan kazen, je kunt zelfs alle klassiekers uit mijn regio vinden: Comté, Reblochon en vele anderen!

Marktschuur in Holland Street
Marktschuur in Holland Street

Daar tegenover ligt Italië, met verse pasta, smakelijke tiramisu De geur van koffie is nooit ver weg, eh… Wat een goed adres Als je van goede dingen houdt, moet je daarheen rennen!

Ben je zondag in Adelaide dan kun je naar de biologische markt De schuur van de markt aan de Hollandse straat.

Het is de trendy plek op zondagochtend waar je vrienden kunt ontmoeten voor een drankje en brunch of gewoon om wat lokale producten te kopen en een praatje te maken met de lokale bevolking.

Dit artikel Mijn 8 memorabele Australische eet- en wijnervaringen! verscheen eerst op Australia-australie.com.

Similar Posts

Leave a Reply