Laadstation: kunt u het zelf installeren?

243
Laadstation: kunt u het zelf installeren?

Het laadstation is de essentiële aanvulling op de elektrische auto om hem thuis op te laden. Als het mogelijk is vanuit een eenvoudig versterkt stopcontact, dan kun je het met de wallbox of het laadstation in een kortere tijd en dus veel praktischer doen. Met het oog op de komst van zijn nieuwe auto kunnen we ons dan ook afvragen of het mogelijk is om zelf een elektrische terminal te installeren?

Autonome installatie van de oplaadstekker

Een wallbox installeren in je garage is heel goed mogelijk. Het is echter noodzakelijk om noties van elektriciteit te hebben om correct op het elektrische paneel aan te sluiten. Je hebt er ook een paar nodig om het juiste laadstation te kiezen op basis van het vermogen van het elektrische paneel om de kosten van het laadstation en de laadtijd te optimaliseren. Wat de installatie zelf betreft, zal de kleinste fout ervoor zorgen dat u uw auto niet kunt opladen, of nog restrictiever, uw paneel in gebreke stellen en het huis dus niet langer van stroom voorzien. Kennis van elektrische installatie is daarom noodzakelijk voordat u overweegt zelf een laadpaal te installeren.

De tussenkomst van een professional

Indien u kennis heeft van elektriciteit is de installatie mogelijk. Anders ben je er niet zeker van dat je het bereikt, en nog minder dat je het nu of later veilig doet. Daarom blijft de meest vakkundige oplossing die van een elektricien. Hij zal het weten adviseren bij de keuze van de terminal. Hij zal ook kunnen ingrijpen op het elektrische paneel, de terminal en de differentiële stroomonderbreker installeren. Hij zal ook in staat zijn om een ​​buiten- en standaardinstallatie uit te voeren. Het voegt een essentiële aardverbinding toe aan uw installatie als dit nog niet het geval is. Ten slotte zal hij voor de veiligheid, vóór elke stap, een elektrische diagnose van uw huis uitvoeren om ervoor te zorgen dat het optimaal werkt. Als we kunnen bedenken dat de installatie kosten met zich meebrengt, moet dit worden gezien als een investering op lange termijn, want dankzij de combinatie van elektrische auto en thuisladen bespaart u veel geld. Het is dus wel degelijk mogelijk om dit allemaal zelf te doen, maar je begrijpt snel de interesse van een professional in het vak.

Kies de juiste professional voor de installatie van een laadstation

De installatie van de terminal kan gekoppeld worden aan de aankoop van uw elektrische wagen. U kunt er ook zelf voor zorgen, en in dit geval is dat moet de juiste professional vinden. Dit is een belangrijke stap omdat het een relatief recente technologie is en een professional die deze sector al kent, zal u beter ondersteunen bij uw aanpak dan een professional die tegelijk met uw woning de behoefte aan een laadpaal ontdekt. Daarnaast is het goed om te weten dat uw installatie door een vakman tot € 300,- door de Staat wordt vergoed als onderdeel van de steun voor het plaatsen van laadpalen. Het is een hulp waarvan het zonde zou zijn om er geen gebruik van te maken.

Similar Posts

Leave a Reply