kroegcultuur proeven en ontdekken

101
kroegcultuur proeven en ontdekken
Bier in Australië

Lbier in Australië is bijna een nationale drank en kan in grote hoeveelheden worden gedronken. Blond, brunette of roodharige, er is voor elk wat wils! De bieren van dit land zullen straks geen geheimen meer voor je hebben, van hun productie tot hun degustatie, al zullen we het nooit genoeg herhalen: alcoholmisbruik is gevaarlijk voor je gezondheid.

Bier in Australië deed zijn intrede in de 19e eeuw met de komst van Engelse kolonisten. Uit deze periode is Brouwgerst en hop worden voornamelijk verbouwd in de staten Victoria en Tasmanië.

Hoewel de wijnmarkt al enkele jaren booming is, blijft bier vandaag de dag nog steeds de favoriete alcoholische drank van Australiërs die gemiddeld meer dan 80 liter per jaar en per inwoner consumeren. Het eilandcontinent staat daarmee in de top 10 van meest bierconsumerende landen ter wereld.

Bier in Australië bestaat in twee hoofdfamilies: ales en de lagershet draait allemaal om fermentatie.

Ale wordt geproduceerd uit een hoge gisting, met een temperatuur van rond de 20 graden, en vereist bepaalde klimatologische omstandigheden om correct te worden bewaard. Dit is de reden waarom veel Australische regio’s vanwege de hoge temperaturen die daar heersen ongeschikt blijven om hop te telen of te brouwen.

Het Lager, ondertussen heeft zich sinds de uitvinding van de koelkast opgelegd, ontwikkeld vanuit een ondergisting, met een temperatuur van rond de 10 graden. Het is het sterbier voor Australiërs geworden. Over het algemeen laag in alcohol met een alcoholgehalte tussen 3,5 en 5%, deze variëteit waarvan de kleur varieert van blond tot wit, wordt goed gekoeld geserveerd.

Bier in Australië

Bier in Australië: 50 tinten blond

lhier is een grote verscheidenheid aan bieren, waarbij elke staat zijn eigen merken heeft. En ga je dat niet voorstellen Foster’s is het meest gewaardeerde bier op het grondgebied! Ondanks zijn sterke internationale aanwezigheid is dit bier, gecreëerd in 1888, veel minder succesvol in Australië dan de Victoria Bitter, bekend onder de afkorting VBdat tot nu toe de best verkochte is.

Onder de andere meest populaire merken in New South Wales vindt u de Tooheys met zoete moutaroma’s, de James Squire met fruitige smaken, of de blauwe tong.

In Queensland is het de XXXXuitgesproken als “four X”, die zich op grote schaal opdringt met zijn bloemige en verfrissende neigingen.

de Kuipers, wat betreft het, met zijn fruitige karakter, maakt het de vreugde van de inwoners van Zuid-Australië, net als het West End en Southwark.

In Tasmanië, Boagszoet en moutig, heerst in het noorden van het eiland, terwijl de Cascade, gebrouwen in de buurt van Hobart door de oudste Australische brouwerij, opgericht in 1824 en nog steeds in bedrijf, het zuiden heeft veroverd.

De inwoners van Victoria, grote bierdrinkers, geven er duidelijk de voorkeur aan de VB, maar ook de Carlton Draftof de Melbourne Bitter.

In West-Australië, de Zwaan, Emoe en de Kalgoorlie stromen door pubs in deze staat.

En in het Noordelijk Territorium wel NT Draft die de smaakpapillen verrukt.

Hoewel de meeste Australische brouwerijen tegenwoordig eigendom zijn van twee reuzen, namelijk: Fosters groep en Nathan Leosommige blijven onafhankelijk zoals Coopers, opgericht in 1862 door de Engelsman Thomas Cooper in de buurt van Adelaide.

Australische bieren

Honderd ambachtelijke microbrouwerijen spelen ook het wedstrijdspel door hun eigen preparaten te maken. Een echte trend van dit moment, ze bieden met name Ales aan, maar ook variëteiten met een meer assertief karakter en smaak zoals de James Squire, de kleine wezensof de Rogersbruine en amberkleurige bieren.

Bovendien neigen andere brouwerijen, om op te vallen, naar meer exotische smaken zoals Vier Harten Brouwengevestigd in Ipswich in Queensland, dat een bier op de markt heeft gebracht dat is geproduceerd met wortelsap, genaamd Wabbit-seizoen.

De sfeer van Australische pubs

HEEFTAan de balie van Australische pubs, om bier te proeven, moet je je verdringen om te bestellen ” schoeners “of wat” pinten“, de aanduidingen verschillen per staat, wat overeenkomt met de meest voorkomende maat die in deze etablissementen wordt geserveerd, namelijk een halve liter bier.

Wees niet verbaasd als je soms een ” rechter“, bier geserveerd in een literkan. Vraag voor de kleinste dorst gewoon om een ​​” midden in de nacht ” of een ” kan » en je krijgt dan een glas gelijk aan een half biertje in Frankrijk.

De pubs, gevestigd in de vier hoeken van het Australische grondgebied, bieden de mogelijkheid om gezellige avonden door te brengen met het proeven van bier.

Outback Australië
Pub in de Outback – Outback Australië

Een van de bekendste adressen voor het proeven van bier in Australië, stop zeker bij Daly Waters Pubals je oversteekt het Noordelijk Territorium door te lenen de stuart snelweg. Deze mythische vestiging van de outback Australian is met humor versierd door de eigenaar van de zaak die alle door zijn klanten vergeten voorwerpen aan zijn muren hangt.

In de buurt van Canberra, de Pruik en pen is een ambachtelijke microbrouwerij waar het mogelijk is om een ​​van de vele ter plaatse gebrouwen bieren te proeven, uiteraard na een bezoek aan het brouwatelier.

Eindelijk, aan de kant van Brisbane, stop bij Boomtoppen Taverne die een biertuin heeft, een grote, levendige en kleurrijke openluchtruimte, waar je een biertje kunt drinken aan grote gemeenschappelijke tafels, terwijl je knabbelt aan een kleine snack. Zeer merkbaar!

Leave a Reply