Hoe maak je een vliegenvanger?

14
Hoe maak je een vliegenvanger?

Ben je het zat dat vliegen je huis binnendringen? Je hebt gelijk dat je tegen dit ongedierte wilt vechten, omdat ze niet alleen ongemak veroorzaken, maar ook schadelijke bacteriën kunnen dragen. Om ze voorgoed kwijt te raken, bekijk deze trucs die je zullen helpen vliegenvallen te maken.

Vliegen, ongedierte die ons pand binnendringen

Vanaf het voorjaar of de zomer komen ze hier massaal bij ons thuis. In de winter houden de vliegen een winterslaap, maar zodra de thermometer stijgt, vallen ze snel onze huizen binnen. Deze insecten die tot 1000 eieren kunnen leggen in 5 legsels, worden aangetrokken door afval en voedselgeuren in huis. Ze zijn vooral dol op fruit en groenten die in de open lucht worden achtergelaten, vuilnisbakken en brokjes voor honden en katten. Habitats in de buurt van het fokken van dieren worden het meest getroffen door vliegenplagen. Deze laatste voeden zich met de uitwerpselen van dieren en leggen daar vervolgens hun eieren. Behalve dat ze ons lastig vallen met hun gezoem en vooral hun beten, kunnen vliegen ook schadelijk zijn voor de gezondheid, omdat ze bacteriën bij zich dragen en voedsel besmetten (salmonella, streptokokken, stafylokokken, enz.).

Methoden om effectieve vliegenvallen te maken

Er worden vaak twee methoden gebruikt om een ​​vliegenval te maken. De eerste gebruikt een plastic fles, terwijl de tweede het gebruik van een glazen pot vereist. Voor de eerste methode heb je dus een lege fles mineraalwater nodig. Snijd de fles na het verwijderen van de kurk doormidden met een scherp mes of een stanleymes. Vul de fles vervolgens voor de helft met 200 ml lauw water en 50 g suiker. Meng en wacht tot de oplossing is afgekoeld. Voeg 1 g biergist toe. Sluit de sifon door het bovenste deel van de fles in de andere helft te steken en zorg ervoor dat de hals onderaan zit.

De andere techniek zal eenvoudiger, maar net zo effectief blijken te zijn. Neem gewoon een pot en verwijder het deksel of alleen een glas. Voeg suiker gemengd met ciderazijn toe aan de container en dek deze af met huishoudfolie. Zet het indien nodig vast met een rubberen band. Maak veel kleine gaatjes in het plastic. De vliegen komen vast te zitten in de pot en verdrinken in de azijn.

Wat zijn de oplossingen om van vliegen af ​​te komen?

Naast de twee hierboven genoemde methoden bestaan ​​er nog andere natuurlijke trucs. Spuit bijvoorbeeld uw ramen en deuren in met heet water vermengd met zuiveringszout. Dit afweermiddel is uiterst effectief en heeft het voordeel dat het geen geur heeft. Je kunt dezelfde methode gebruiken, maar de baking soda vervangen door een paar druppels etherische olie van citroengras. Vliegen hebben ook een hekel aan de geur van citroengeranium. Een goed idee is om een ​​paar potten van deze plant op je ramen te zetten om te voorkomen dat ze binnendringen. Aarzel anders niet om boeketten basilicum te gebruiken om overal in huis te plaatsen, want het is een natuurlijk afweermiddel dat zich al vele malen heeft bewezen.

Similar Posts

Leave a Reply