ballad van de zintuigen in het hart van de wijngaarden

94
ballad van de zintuigen in het hart van de wijngaarden
Hunter Valley

Leen Hunter Valley is de De oudste wijnregio van Australië. Het is vooral beroemd om zijn talloze wijngaarden, maar ook om zijn kolenindustrie. De Hunter Valley, die liefkozend “Wine Country” wordt genoemd, is een feest voor de zintuigen (vooral de smaakpapillen), een betoverende plek om met volle teugen van te genieten.

Locatie van boven naar beneden

Le Hunter Valley is het oudste en bekendste wijngebied van Australië, met meer dan 150 geweldige wijngaarden. Het wordt doorkruist door de gelijknamige rivier.

Gelegen aan ongeveer 160 km ten noorden van Sydney (ten westen van Newcastle en Port Stephens), het is verdeeld in twee delende Lagere jagerwaar de meeste wijnhuizen zijn gevestigd, en de Bovenste jagerveel minder toeristisch, waar we wijngaarden vinden, maar ook andere soorten industrieën.

Bepaalde gebieden van de Lower Hunter zijn bijzonder druk, zoals Wollombi, Cessnock, Pokolbin, Rothbury en Lovedale.

Geschiedenis: van de aboriginals tot de wijngaarden

Le eerste bewoners van de Hunter Valley waren de Wonnarua inboorlingen die het bovenste deel van de regio meer dan 30.000 jaar bezetten.

De vroege kolonisten aangekomen bij 19e eeuw en begon een lang werk van opruimen, cultiveren en bouwen, waardoor de Wonnarua uit hun thuisland werden verdreven.

In 1797 de Luitenant John Shortland was de eerste Europeaan die de regio bij toeval ontdekte, terwijl hij op zoek was naar ontsnapte veroordeelden. De Hunter Valley werd voor het eerst gebruikt vanwege zijn natuurlijke hulpbronnen om Sydney en het omliggende gebied van hout en kolen te voorzien.

in 1820, John Howe ontdekte de eerste landroute naar de Hunter en had een weg van Windsor naar Singleton. Dit maakte de weg vrij voor kolonisten, die steeds talrijker werden om zich daar te vestigen om zich bezig te houden met landbouwactiviteiten, pastorale landbouw, maar ook om mijnbouw en bosbouw te ontwikkelen.

Het was rond deze tijd dat de wijnbouw begon in de vallei. Wijnstokken werden geïmporteerd uit Europa en Zuid-Afrikahet wijngaardareaal groeide snel voorbij van 20 acres tot meer dan 500 in bijna 20 jaar. Andere families kwamen zich eind 19 vestigen om wijngaarden in de regio te vestigene eeuw. De wijnen van de Hunter Valley verwierven een solide reputatie vanwege hun kwaliteit.

Van het einde van de jaren dertig tot het einde van de jaren zeventig kende de Hunter Valley echter een achteruitgang in de wijnbereiding als gevolg van de depressie en de oorlog.

Vandaag is ze een van de beste wijnstreken van Australië, die sinds het begin vele voortreffelijke wijnen heeft geproduceerd die over de hele wereld worden erkend. Er zijn meer dan 120 wijnmakerijen die een breed scala aan uitzonderlijke jaargangen produceren.

druif voor wijn
Auteursrecht: The Rohit

Hoe is het weer in de Hunter Valley?

LHet klimaat in de Hunter Valley is vaak anders dan dat van gebieden aan de kust van Nieuw-Zeeland. Verder landinwaarts en dicht bij de bergen, geniet het van een mild klimaat met vier verschillende seizoenen. De zijn (december tot februari) zijn over het algemeen heet (pas op, de temperatuur kan ‘s nachts flink dalen), het is ook de oogstseizoen en het toerisme is booming.

De winters zijn vrij zacht met temperaturen die kunnen dalen tot 5°.

De herfst is een geweldige tijd om naar de Hunter Valley te reizen. De oogsten zijn voorbij, er zijn minder toeristen, dus de hotels zijn goedkoper en de temperaturen zijn veel draaglijker dan in de zomer. Tinten groen, oranje en bruin zijn prachtig om naar te kijken over de wijngaarden.

De lente is ook een goed seizoen want minder toeristen, alles is groen en de temperaturen zijn koel maar precies goed.

Activiteiten: wat te doen in de Hunter Valley?

SAls u in Sydney bent, duurt het ongeveer 2 uur met de auto om de charmes van de Hunter Valley te ervaren. Het is een regio waarvan de serene schoonheid en rust het tot een bijzonder noemenswaardige plaatsvooral voor degenen die een paar dagen weg willen van het stadslawaai.

De regio biedt een tal van uitzonderlijke landschappen en activiteiten. De eerste ? Bewonder de zon die haar stralen op de gekleurde clusters neerzet. Voor de rest zijn dit de belangrijkste hobby’s:

De vele wijngaarden in de regio bieden verfijnde en gevarieerde rode en witte wijnen. Bezoeken worden aangeboden in de verschillende gebiedengaande van een eenvoudige degustatie in de kelder, tot het ontdekken van de methoden voor het telen van druiven, het productieproces, het doorlopen van de cursus oenologie, enz.

De Hunter Valley-regio staat wereldwijd bekend om zijn bekroonde wijnen (Semillon, Shiraz, enz.), die hier sinds de jaren 1800 wordt geproduceerd.

Mis ook niet de Hunter Valley-wijnfestival in juni.

Hunter Valley-wijnen
Auteursrecht: Paul Arps

Als wijn niet je favoriete drankje is, weet dan dat de plaats ook bekend staat om zijn ambachtelijke verse producten het hele jaar door aangeboden in de vele boerderijen in de regio. Druiven (uiteraard), kaas, olijfolie en olijven maar ook brood, lekkere vleeswaren, groenten en chocolaatjes!

U kunt uzelf ook trakteren op een van de gastronomische restaurants in de omgeving.

  • Voor geschiedenisliefhebbers

Naast gulzigheid is de Hunter Valley ook: rijk aan geschiedenis en architectuurhet herbergt veel musea en pittoreske dorpjes zoals het kleine stadje Mudgee bijvoorbeeld, met zijn mooie koloniale huizen.

  • Voor atleten en anderen

de fans van golf vindt u iets om van te genieten met de cursussen die deze landen afbakenen.

Voor de meer avontuurlijken (en afhankelijk van het budget natuurlijk), is het mogelijk om vlieg over de regioinclusief de kust, in een heteluchtballon of zelfs per helikopter.

  • Nationale parken Barrington en Wollemi

Nationaal park Barrington Tops en Nationaal Park Wollemi staan ​​beide op de Werelderfgoedlijst. De eerste ligt verder naar het noorden van de Hunter Valley en de tweede naar het zuiden. Als je in de buurt bent, mag je de regenwouden, spectaculaire kloven en rivieren van deze twee parken niet missen.

Thunderbolts Lookout in Barrington National park
Nationaal park Barrington Copyright: Winam

Slapen in de Hunter Valley

VSdegenen die een nacht of langer in het hart van de Hunter Valley willen doorbrengen, zullen genoeg te doen hebben. EEN breed scala aan accommodatie is beschikbaar voor alle smaken en alle budgetten. Campings, hostels, hotelsmaar ook super oude woningen omgebouwd tot pensions. Sommige wijnhuizen bieden ook accommodatie aan, variërend van luxe tot eenvoudige bed & breakfast.

Gelegen in het centrum van de Hunter Valley, Pokolbin is een goed startpunt om u te ontvangen en vervolgens de verschillende wijnhuizen te verkennen.

Hoe daar te komen ?

LDe beste manier om de Hunter Valley te bezoeken, is natuurlijk om daarheen te gaan? met de autovooral om door de verschillende wijneigenschappen te bewegen. Reken vanuit Sydney ongeveer 2 uur (of zelfs iets meer) van de weg.

In openbaar vervoerje kunt een bus vanaf het centraal station van Sydney, die rechtstreeks naar Maitland leidt, het belangrijkste doorvoerpunt van de Hunter Valley. Vanaf hier rijden bussen naar andere steden en dorpen in de omgeving. Greyhound-bussen gaan naar Maitland, maar niet naar Cessnock of Pokolbin.

Bezoekerscentrum Hunter Valley

455 Wine Country Drive

Pokolbin, NSW 2320

Telefoon: (02) 4993 6700

Officiële site

Similar Posts

Leave a Reply