5 tips voordat je zelf je woonkamer gaat schilderen

12
5 tips voordat je zelf je woonkamer gaat schilderen

Ga niet op het idee om zelf je woonkamer opnieuw te schilderen zonder de goede adviezen hierover te lezen. Het succes van uw project hangt ervan af. En aangezien de woonkamer een aangename leefruimte is die erop gericht is uw gasten te verwelkomen, is er geen sprake van een slechte indruk te maken.

Kies de juiste verf

De belangrijkste stap bij uw verfrenovatie is ongetwijfeld het kiezen van de juiste kleur. Maak eerst de balans op van uw persoonlijke smaak. Als je niet precies weet wat je favoriete kleur is, kijk dan eens in je kast: als er geen groene stukken in zitten, is deze tint duidelijk niets voor jou. De kleur moet ook worden gekozen op basis van de oriëntatie van de kamer. Ligt je woonkamer op het zuiden, dan verzachten de kleuren perzik, roze, gouden honing of geel de sfeer. Aan de andere kant, als het naar het noorden is gedraaid, is het beter om een ​​toon in te zetten die een beetje warmte brengt, zoals oudroze geassocieerd met gebroken wit, beige of parelgrijs. Let op, bij interieurdecoratie wordt het niet aanbevolen om meer dan drie kleuren in een kamer te kiezen. Idealiter zet je in op twee neutrale tinten en een enkele felle kleur.

De juiste hoeveelheid verf

Er is niets vervelender dan zonder verf komen te zitten tijdens het werk. Vandaar het belang van het berekenen van de hoeveelheid die u nodig heeft voordat u begint. Op internet vindt u gratis simulatoren die u helpen bij het uitvoeren van deze berekeningen.

Verzamel alle benodigde materialen

Voordat u uw bouwplaats in optimale omstandigheden uitvoert, moet u eraan denken om al het nodige materiaal te verzamelen: plastic zeildoek, trapladder, dubbelzijdige tape, terpentine, emmer, verfbak, werfkleding en beschermende accessoires (handschoenen en maskers). Zorg ervoor dat u de kwaliteit van uw materialen kiest. Low-end tools zullen inconsistente resultaten opleveren. Deze regel geldt des te meer voor penselen. Verf op waterbasis is gemakkelijker aan te brengen met een synthetische borstel, terwijl verf op oplosmiddelbasis of glycerol het beste kan worden geverfd met wollen of natuurlijke borstels. Lakken en verven worden aangebracht met kortharige rollers, terwijl matten en satijnen worden gedaan met langharige rollers.

Bereid de ondersteuning voor volgens de regels van de kunst

Een van de regels voor een succesvolle schilderklus is om uw site goed voor te bereiden. Begin met het goed beschermen van de kamer. Leeg het indien mogelijk voor de zekerheid. Maar als je dat niet kunt, verzamel je meubels in het midden van de woonkamer en bedek ze dan met oude lakens of plastic zeilen. De vloer moet ook worden beschermd met een zeil. Nog iets: bereid je steun altijd voor. Als het vuil is, moet het worden schoongemaakt voordat het wordt gedroogd. Ga dan verder met het afdichten van scheuren en gaten met geschikt vulmiddel. Je zult ook wat schuurwerk moeten doen. Tot slot, voor het aanbrengen van de verf zelf, mag u de plaatsing van de grondverf niet verwaarlozen die de hechting van de verf bevordert en eventuele onvolkomenheden verbergt.

De ideale atmosferische omstandigheden voor het schilderen

De prestaties van een verf zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Een hoge luchtvochtigheid bij koud weer heeft bijvoorbeeld een negatieve invloed op de toepassing ervan. Niet alleen zal de droogtijd lang zijn, maar bovendien zal het materiaal de neiging hebben om te kleven. Idem bij een hittegolf. Bij meer dan 30°C versnelt het drogen en verandert de duurzaamheid van de film.

Similar Posts

Leave a Reply